Jun je naš mesec ODGOVORNOG VLASNIŠTVA. Obezbedili smo Vašim kućnim ljubimcima 10% popusta za preventivne sistematske preglede. Cilj junske Kampanje je podići svest o potrebi da sistematske preglede Vaših ljubimaca obavljate čak i kada je sa njima sve u redu. Na žalost, praksa je pokazala da vlasnici kućnog ljubimca dovode u VET Kliniku Sveti Vrači tek kada postoji zdravstveni problem.

Redovnim godišnjim pregledima kod veterinara na vreme otkrijte moguća oboljenja i svom kućnom ljubimcu pružite zdraviji i kvalitetniji život. Otvoreni smo za Vas. Specijalistička VET Klinika Sveti Vrači Beograd.

Sistematski pregled pasa preporučljivo je obavljati barem svake dve godine, a kod starijih pasa jednom godišnje. Kako se mi brinemo za svoje zdravlje, tako bi se trebalo brinuti i za zdravlje naših kućnih ljubimaca. Naš kućni ljubimac može biti veseo, zaigran i bezbrižno trčkarati, ali mi ne možemo biti apsolutno sigurni da je potpuno zdrav.

Često se događa da dođemo kod veterinara kada je neka bolest već u odmaklom stadijumu. Kako biste sprečili neugodna iznenađenja, brinite o svom psu na vreme. Psi koji su stariji od 5-6 godina trebalo bi redovno, jednom godišnje, ići kod veterinara jer se sa godinama menja puno stvari u psećem organizmu. Metabolizam menja svoju brzinu, lokomotorni sistem počinje propadati, srce može slabije raditi, sluh i vid slabe, sve to su normalne fiziološke promene koje se ne mogu sprečiti.

Ali ako postoji neki patološki proces ili disfunkcija nekog sistema u organizmu, dobar sistematski pregled će to pokazati. Sistematski pregled sastoji se od analize krvi i biohemijskih analiza kao i od kompletnog pregleda vitalnih funkcija, očiju, ušiju, kože i dlake psa. Ako je potrebno, veterinar će vam savetovati dodatne pretrage kao što je RTG, analiza urina, EKG. Postoje psi koji imaju veću toleranciju na bol pa nam često ne pokazuju nikakve znake da im je loše, a ono što je dosta važno, pas uvek želi udovoljiti svom vlasniku pa će se, i kada mu je najteže, potruditi da vas veseo dočeka i ode s vama u šetnju.

Šta obuhvata sistematski pregled pasa?

Sistematski pregled pasa obuhvata kompletan pregled životinje od “njuške do repa”. Veterinar pored uzimanja kompletnih anamnestičkih podataka i opšteg kliničkog pregleda obavlja i sledeće preglede:

  • Utvrđivanje vakcinalnog statusa
  • Kompletna krvna slika i biohemijska analiza krvi
  • Koprološki pregled (radi provere prisutnosti pojedinih parazita)
  • Test na “srčanog crva”
  • Pregled urina
  • EKG
  • Ultrazvučni pregled

U mesecu JUNU, na preventivni sistematski pregled, obezbeđen je popust u iznosu od 10%.

JUN - mesec odgovornog vlasništva

DEŽURNI VETERINAR │ + 381 63 34 22 35

VETURGENT tim – hitna veterinarska pomoć …